Aanbevolen, 2020

Editor'S Choice

Automatisch foto's uploaden voor onbeperkte online back-up

Tot voor kort werd een advertentie van Google+ op de televisie uitgezonden, waarbij een interessante functie werd gemarkeerd: alle foto's die met de camera van de Android-telefoon zijn gemaakt, kunnen automatisch online in uw Google+ account worden geüpload zodat, zelfs als u de telefoon, mis in plaats daarvan de belangrijke foto's niet.

Tegenwoordig is die functie niet langer exclusief voor Google+ dankzij de Google Foto's- app die een onbeperkte back-up van foto's van pc's, iPhones en Android biedt .

In de instellingen kunt u de directe upload activeren zodat, misschien alleen wanneer de telefoon is verbonden met een wifi-netwerk, alle foto's online worden geüpload in de privémodus (niet zichtbaar voor anderen) om vervolgens te worden gezien door elk apparaat dat verbinding kan maken naar het Google-account.

Accounts moeten op je smartphone worden gesynchroniseerd en alle foto's worden geüpload naar je persoonlijke album van Google Foto's.

Dezelfde functie van het automatisch uploaden van foto's kan ook worden uitgevoerd op andere cloudservices zoals Dropbox .

In de nieuwste versie van Dropbox voor Android en Dropbox voor iPhone om de " Camera Upload " te activeren, waarmee je online alle foto's die met de camera van je mobiele telefoon zijn gemaakt online kunt uploaden naar je persoonlijke en privéruimte op Dropbox.

Op deze manier wordt elke foto ook automatisch overgebracht naar de pc waar het Dropbox-programma is geïnstalleerd.

Dit is daarom nog beter: de foto's kunnen direct op de monitor van uw computer worden bekeken zonder dat u een mobiele telefoon en pc hoeft aan te sluiten, als bij toverslag.

Zelfs direct uploaden met Dropbox kan alleen worden geactiveerd als de telefoon is verbonden met een wifi-netwerk.

Op Facebook heeft 20 september 2012, met de update van de applicatie, deze functie toegevoegd en kun je het automatisch uploaden instellen van foto's gemaakt met de camera .

Open Facebook, ga naar het fotogedeelte, druk op de Sync-knop en schakel synchronisatie in.

Het album met foto's dat automatisch wordt geüpload in het profiel, is georganiseerd in een privéalbum dat zelfs via de pc kan worden bekeken en gedeeld.

De foto's zijn standaard privé en niet zichtbaar voor vrienden, dus er zijn geen privacyproblemen.

De automatische upload betreft de nieuwe foto's, maar optioneel kunt u ook een back-up maken van alle foto's op het apparaat.

Het enige dat u hoeft te doen, is de app autoriseren om toegang te krijgen tot het Facebook-account, de service te activeren en het te vergeten, waardoor de foto's zonder uw hand kunnen worden geüpload naar uw profiel.

Vanaf juli 2016 wordt deze functie beheerd door de Facebook Moments- app, zonder welke fotosynchronisatie niet zal werken.

Met de nieuwe Flickr-app kun je de foto's van je telefoon automatisch back-uppen in zijn vrije ruimte van 1 TB.

Andere zeer voordelige toepassingen waarbij u de zelf- upload van foto's op internet met veel beschikbare ruimte kunt activeren, zijn pCloud en OneDrive van Microsoft .

Met deze toepassingen zullen foto's die met de camera van de Android-telefoon zijn gemaakt nooit verloren gaan, ook al breekt de telefoon, wordt de geheugenkaart gedemagnetiseerd of raakt u uw smartphone kwijt.

Top