Aanbevolen, 2019

Editor'S Choice

Persoonlijk tabblad in Google-resultaten

Google heeft in de laatste dagen een wijziging aangebracht in zijn zoekmachine, een beetje 'verborgen maar nog steeds belangrijk en, afhankelijk van het geval, ook nuttig.

Dit is een nieuwe zoekfunctie van Google die alleen kan worden gebruikt als u zich aanmeldt bij uw Google- of Gmail-account door op de knop Sign rechtsboven te drukken.

Nadat u bent ingelogd bij Google, zoek dan en klik vervolgens op de resultatenpagina op de optie Meer om het nieuwe tabblad Persoonlijk te vinden.

De persoonlijke is een zoekopdracht die, vooralsnog, resultaten laat zien die alleen zichtbaar zijn voor foto's die zijn opgeslagen in Google Foto's, e-mails die zijn ontvangen in Gmail en evenementen die zijn gemarkeerd op Google Agenda.

Kortom, het is een snelle manier om samen in uw archieven van Google Foto's, Agenda en Gmail te zoeken .

Dit type filter is daarom niet gekoppeld aan de gepersonaliseerde resultaten die Google voor een gebruiker trekt op basis van eerdere zoekopdrachten.

De nieuwe optie Google Persoonlijk die alleen resultaten van Gmail en Google Foto's levert, lijkt een experiment om op een enkel scherm gegevens over het hele account te koppelen.

De functie kan handig zijn als u snel vanuit de zoekmachine wilt zoeken naar informatie zoals de datum van de volgende vlucht of een foto van het afgelopen jaar.

Dit kleine nieuws geeft ons echter de kans om te onthouden dat Google alles over ons weet.

We hebben al in andere artikelen gesproken over hoe we Google zien en wat we van ons weten, en vooral hoe we alle gegevens die Google over ons verzamelt, kunnen ontdekken.

We hebben ook gezien hoe te zoeken op Google zonder gepersonaliseerde resultaten, altijd of af en toe met behulp van de incognitomodus van de webbrowser.

Kortom, als u geen persoonlijke en persoonlijke resultaten in Google-zoekopdrachten wilt zien, moet u een optie in de zoekinstellingen wijzigen.

Ga dan naar de resultatenpagina, bijvoorbeeld deze, druk op Instellingen en vervolgens op Zoekinstellingen .

U kunt vervolgens de optie Privéresultaten helemaal uitschakelen door ervoor te kiezen deze niet te gebruiken.

Deze privéresultaten zijn aangepast op basis van de geschiedenis en bevatten inhoud die alleen zichtbaar is voor ons (bijvoorbeeld resultaten van Google+).

Top