Aanbevolen, 2019

Editor'S Choice

Verberg berichten op het prikbord op het Facebook-profiel aan een aantal vrienden

Helaas moeten we blijven praten over Facebook en zijn privacyprobleem.

Deze Facebook lijkt oppervlakkig gezien zo gemakkelijk en zo mooi; maar dan, het praten met mensen of het lezen van de opmerkingen in andere posten, komen vragen waarop, om te antwoorden, we niet een beetje moeten redeneren en het is voor mij te vaak moeilijk om te schrijven dat ik duidelijke en nauwkeurige uitleg geef aan elk verzoek.

Ik geef er dan de voorkeur aan om stap voor stap door te gaan en duidelijk uit te leggen hoe je de privacy van je muur instelt, bijvoorbeeld om je statusupdates te verbergen voor sommige vrienden .

Ik heb herhaaldelijk een zekere sociale druk onderstreept bij het gebruik van Facebook, in die zin dat het afwijzen van een vriendschap in het beroemdste sociale netwerk van de wereld vandaag een onbeschoftheid lijkt.

We accepteren uiteindelijk iedereen, oude klasgenoten, collega's, voormalige meisjes of jongens en soms onbekend.

Met Facebook kun je echter ook een gesloten hulpmiddel zijn, communiceren en delen met een groep vertrouwde mensen en niet met iedereen.

Een van de meest bijzondere privacy-instellingen is de configuratie van de zichtbaarheid van wat op het prikbord van uw profiel wordt weergegeven .

Als privacy in het algemeen wordt geconfigureerd via het instellingenmenu rechtsboven, moet het bulletinboard worden ingesteld door te klikken op het hangslot dat zich naast de knop ' Delen ' bevindt, onder het schrijfvak.

Via deze vergrendeling kunt u bepalen of wat u deelt, de statusupdate of een koppeling zichtbaar is voor iedereen, vrienden van vrienden, alleen vrienden of iemand anders, behalve specifieke personen.

Als u dit nog nooit hebt aangeraakt, is alles wat u schrijft standaard alleen zichtbaar voor vrienden.

Door te klikken op, in het vervolgkeuzemenu, "Aanpassen", krijgt u toegang tot een ander klein venster met opties waar het is geschreven: zichtbaar maken voor:

In dit veld kunt u het item " specifieke personen " instellen en de naam van een vriendenlijst invoeren.

De lijsten met vrienden, zoals ik schreef in de gids voor privacy-instellingen Facebook, is misschien wel de meest saaie operatie, maar ook belangrijker om een ​​beschermd en bruikbaar account te hebben zonder zorgen van de geest.

U kunt eenvoudig lijsten maken op de startpagina door te klikken op Vrienden in de lijst aan de linkerkant.

Druk vervolgens op " Een lijst maken " en kies de vrienden die erin moeten worden opgenomen.

De lijsten kunnen dan worden gebruikt om te beslissen wie kan zien en wat voor zichzelf.

Als u vervolgens terugkeert naar de berichtinstellingen op het prikbord, kunt u ook besluiten om te verbergen wat u deelt met een specifieke persoon of een lijst met vrienden .

Het belangrijkste in deze specifieke situatie is dat u deze beslissing kunt toepassen, de status kunt verbergen voor sommigen en deze alleen kunt tonen aan degenen die u wilt, voor altijd of alleen voor één keer .

Door op de Share-knop op de Opties en vervolgens op de instellingen te drukken, kunt u beslissen of anderen op hun prikbord kunnen schrijven en, in het geval, zelfs degenen die opmerkingen kunnen plaatsen of nieuws op het profiel kunnen plaatsen.

Je kunt dan degenen die zeggen dat ze de berichten van een vriend niet op hun prikbord zien beantwoorden als ze ze zien als ze met een ander account binnenkomen.

Hoogstwaarschijnlijk heeft deze "vriend" jou uitgesloten van het bekijken van wat hij deelt in zijn profiel.

Dit is echter niet van toepassing op berichten die door applicaties zijn gepubliceerd .

Het zal toch vaak gebeuren om profielen te vinden waarin alleen gegevens van Farmville zijn geschreven of waar geschenken zijn ontvangen of wensen.

Het betekent dat in dat profiel hoogstwaarschijnlijk statusupdates alleen voor sommigen zichtbaar zijn, terwijl het tabblad Farmville voor iedereen zichtbaar is.

Voor elke geïnstalleerde applicatie moet je de privacy-instellingen van elke applicatie bekijken.

Het is echter wel verstaan ​​dat de publicatie van toepassingen op het bulletin board volgt op de keuze gemaakt door het slot hierboven vermeld.

Nogmaals, het lijkt allemaal eenvoudig maar, ik ben zeker, andere controversiële twijfels zullen naar voren komen

Top