Aanbevolen, 2019

Editor'S Choice

Controleer login en recente toegang op Facebook en log uit op afstand

Het Facebook-account is voor mensen die het sociale netwerk actief gebruiken, foto's uploaden, berichten uitwisselen met vrienden en hun status dagelijks bijwerken, erg belangrijk geworden en ook vol met persoonlijke gegevens.

Al deze informatie, vaak privé, is niet alleen belangrijk voor online verkopers, ze zijn altijd op zoek naar marketinggegevens, maar zijn vooral het object van de wens van vrienden en geliefden (of aspiranten).

Het zijn precies de mensen die het dichtst bij zijn en bekend bij degenen die moeten worden bekeken, omdat het verkrijgen van een account en het lezen van privéberichten die op Facebook worden uitgewisseld, zelfs beter is dan het hebben van de telefoon van de persoon om te spioneren.

Het stelen van een Facebook-account wordt gezien als een spel, niet juridisch vervolgbaar, zonder al te veel risico om te worden gemeld.

Dit is de reden waarom de beveiligingscontroles van accounts zijn toegenomen en vorige week is er een nieuwe, zeer belangrijke functie geïntroduceerd waarmee iedereen weet of ongeautoriseerde toegang tot zijn account is verkregen .

Ga naar de accountinstellingen (pijltje rechtsonder) en druk op de link aan de linkerkant: bescherming ".

Om te beginnen kunt u de e-mailwaarschuwing voor ongeautoriseerde toegang tot uw Facebook-account activeren vanaf verschillende computers of mobiele telefoons door op het item " Toegangsmeldingen " te klikken.

Toegangsgoedkeuring maakt registratie van bekende apparaten mogelijk .

Hieronder wordt in het gedeelte " actieve sessies " elke geopende en actieve sessie vermeld, gedetecteerd volgens de ISP of Provider die de internetverbinding verzorgt.

Een actieve sessie betekent dat de gebruiker zich na het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord niet heeft uitgelogd en daarom niet op de knop Verlaten in het menu Account heeft gedrukt.

Kort samengevat, kunt u zien hoe laat en waar u het laatst verbinding hebt gemaakt met Facebook .

Dit betekent dat als iemand mijn wachtwoord had gestolen en toegang tot zijn computer tot mijn account had gehad, als hij de sessie niet had voltooid, ik de tijd, plaats en browser kan zien die gebruikt worden om binnen te komen.

Als er een onbekende locatie of apparaat is, kunt u nu op " stop activiteit " drukken en het wachtwoord onmiddellijk wijzigen.

Tegelijkertijd kunt u met deze externe uitlogfunctie verbinding maken met Facebook, waar u ook bent .

Dus als ik me op mijn werk of bij een vriend heb aangemeld vanaf de computer, kun je op een later tijdstip uitloggen vanaf je pc thuis.
Als er verdenkingen zijn van externe toegang, kunt u onmiddellijk elke activiteit beëindigen, uw Facebook-wachtwoord wijzigen en, voor de veiligheid, scannen met programma's zoals MalwareBytes om alle malware en virussen te verwijderen die deze informatie naar buiten kunnen verzenden.

Top